Sommergrilling 20. juni 2024

Vi satser på oppholdsvær og håper mange vil være med på «sommeravslutning» gjerne med grilling. I fjor var det for tørt til å grille, men nå har det regnet en stund og er meldt mer nedbør som vi satser på det er slutt på innen 20. juni. Dersom det er tillatt å grille tar vi med en liten grill. Kl 18.30 kan være en fin for å møtes.

Vi møtes ved Dale på den innerste parkeringsplassen og går samlet opp til «Sørsterhytten» som dagsturhytten der heter. Antar det tar ca 15 minutt å gå til hytten.

Kart over alle dagsturhyttene i Rogaland: Dagsturhytteoversikt

Håper på bedre oppmøte i år, men hyggelig samling og kjekke diskusjoner med bare 4 også.

Tips om du trenger lagre i forskjellige bildeformater

Forhåndsvisning/Prewiew har flere funksjoner enn du kanskje vet om. De fleste vet gjerne at vi kan kommentere o signere PDF filer og beskjære bilder, men visste du at du også kan eksportere til Eks Tiff, Gif eller flere andre formater.

Åpne en fil og velg «Fil->Eksporter», og når du velger ønsket format hold samtidig alt/option tasten på tastaturet. Du får da opp en god del flere formater enn de vanlige.

Neste SMUGmøte tirsdag 24. oktober i Sverdrupsgate 27.

Nå som det begynner å bli tidligere mørkt er det lov til mer innetid, så vi forsøker med et SMUGmøte tirsdag 24. oktober. Vi begynner kl 19:00 i Sverdrupsgate 27 (Bjergsted). Har reservert møterom i nederste etasje. Det er parkering til noen biler i bakgården.

Ellers gateparkering etter kl 19.00 oppe ved Kampen skole.

Vi har foreløpig ikke tenkt noe spesielt tema, men det har kommet ny versjon av Mac OS siden sist, som gjerne kan være interresant. Dersom noen har forslag eller ønsker om et tema, gi tilbakemelding.

I løpet av høsten må vi også få tid til noen Nørdekvelder – gjerne også med loddebolt, forsøk på å få gamle maskiner, sær programvare og maskinvare – aller helst i kombinasjon 🙂

SMUG logo

Ryddet gamle ZIP disker og fant den gamle SMUG logoen som ble laget på et medlemsmøte i 2001 og som erstattet den første som ble laget i Letra Studio 🙂

Ser rar ut med sort bakgrunn, men fungerer vel for det.

Fortsatt god sommer til alle.

Sommeravslutning i SMUG, mandag 26. juni 2023

Vi vil som vanlig ha en sommeravslutning, vi forsøker med mandag 26. juni kl 18:00 og tenkte at vi denne gang kan ha det ved dagsturhytta i Randaberg på Vistnes. Det er i nærheten også en stor gapahuk, så det er mulighet til å få grillet etc uavhengig av vær.

Parkering om du kommer med bil ved Vistnestunet. Kartlenke: https://goo.gl/maps/zetJVebmmkoEeZww7?coh=178573&entry=tt

Dagsturhytten ligger ca 10 minutts gange på grusvei. (Plassering på Google stemmer ikke helt, men kommer du seint følg grusvegen på nordsiden av gapahuken og ut til hytten som ligger med utsikt vestover.)

Håper mange tar seg tid. Ta med det du vil spise og drikke selv. Jeg tar med den lille grillen som vanlig, så det er plass til mer enn min mat 🙂

Dagsturhytten i Randaberg på Vistnes.

Vi har flyttet og flyttet igjen!

Flyttet serveren fra webhotell til egen server (på en Rasberry PI) fra 2014. Det fungerte helt fint i ca 1 måned, men så tok maskinen kvelden og samtidig ble også sd-kortet korrupt. Har nå satt opp en ny Pi som erstatning, mistet siste innlegg, men tror ikke dette er noen stor krise siden det bare var innlegg om at vi hadde flyttet 🙂

Har ikke fått satt opp alt på boksen ennå, men sidene serveres som de skal.

Den gamle Perfoma 450 fra 1993 fungerer (selvfølgelig) fremdeles som den skal: http://ismug.no:81

Pi serveren som har tatt kvelden

🙂

Medlemsmøte tirsdag 14. mars 2023 kl 19:00

Velkommen til nytt medlemsmøte i SMUG 14. mars. Vi deler oss opp i litt grupper hvor der som vil kan drive «nørding» med gamle eller nytt utstyr, og en gruppe som kikker på nyere saker som ChatGDP og annet.

Sted blir samme sted som sist i Sverdrups gate nr 27. Det er 6 parkeringsplasser bak huset (inn mellom boligblokkene på siden av bygget, elles parkering langs parken på Rudlå eller i gatene i nabolaget.

Velkommen

God jul og velkommen til medlemsmøte torsdag 5. januar

Vi forskyver julemøte i år til januar. Så velkommen til medlemsmøte 5. januar.

Møtet blir i «Innoasis» Sverdrupsgate 27 kl 19:00. Det er ikke mye parkering ved bygget, men etter det er tillatt å parkere i gatene på kveldstid (boligsoneparkering).

Bygget vi skal være i er fra 1980 tallet og er nylig oppgradert, dersom det er interesse kan vi tan en omvisning på bygget.

Møtet blir et forsinket julemøte, så ta gjerne med rester av julekaker. Vi har ikke noen spesifikk agenda for møtet, men ta gjerne med dingser som vi kan prøve oss med. Stikkord som Hjemmeautomasjon, hjemmeserver, lyd osv.

Ønsker alle en god jul

Til møtet tar undertegnede med følgende dingser: SE30, fikk liv i den med en stor 90Mb SCSI intern harddisk, ekstern SCSI CD-rom, SCSI Zip drive, SyQuest270 drive, Tridium kontroller og min standhaftige MacBookPro om vi må hente noe fra nett.

Noen bilder fra møtet:

Sommergrilling torsdag 9. juni på Emmaus kl 19:00.

Grillgjeng fra 2009

Velkommen til grilling ved Emmaus stranden på Storhaug torsdag 9. juni. Det er en offentlig grill der, men vi vet jo ikke om den er ledig. Undertegnede tar med en liten grill selv så det vil være plass på denne, og suppler gjerne med egen grill om du har behov for stor kapasitet 🙂

Det er meldt fint vær hele uken, så det ser ut til at det kan bli en fin kveld. Emmaustranden kommer du til med bil ved å kjøre ned til Ramsvig og følge turveien langs sjøen til første badeplassen. Kartlenke:

https://goo.gl/maps/tYtLEfMxQeApYpeo9

Ta med mat og drikke etter eget behov, gjerne noe å sitte på og varme nok klær til at det ikke blir ubehagelig. Det er fint å bade om noen har lyst til det, men vanntemperaturen er ikke for alle enda.

Velkommen

Medlemsmøte 9. mai 2022

Neste medlemsmøte blir 9. mai, samme sted som sist i Kjell Arholmsgate 37 kl 19:00

Vi hadde tenkt et møte hvor vi kunne tatt med diverse gammelt utstyr og sett om vi kan sette dette opp til litt alternativ bruk eller bare få noe som ikke fungere til å fungere igjen. Ikke noe fast opplegg, men møt opp med noe du vil skru eller knotte på så kan vi se om vi kan gjøre noe som kanskje kan være nyttig eller ei.
Å sette opp eldre maskiner til diverse servertjenester er ganske rett fram på gamle maskiner med Intel prosessor hvor de kan kjøre eks Ubuntu Linux problemfritt med ønsket serverfunksjonalitet. Hjemmeautomatisering, noen som har utstyr og erfaringer å dele?
Håper noen kan synes det er interresant tidsfordriv en mandagskveld.
Hadde vært kjekt om noen av den «gamle» «SMLUG» gjengen også vil være med igjen  🙂 (Hansi, Joakim mfl.)