Om serveren

Denne serveren er en Machinstosh Performa450, dvs. samme maskin som også ble solgt som LC III.
Maskinen ble produsert i 1993 og fram til 1994.
Denne maskinen er fra 1993 og ble levert med en 120Mb SCSI harddisk. Og ble kjøpt av undertegnede til bruk i studiene siden dan gamle SEen ble litt for svak.

Hadde tenkt å bruke originaldisken videre, men den havarerte, så maskinen kjører nå en BlueSCSI som disk, denne bruker MicroSD kort istedenfor snurredisker. (Mer om denne på egen side etter hvert).

Maskinen har en Motorola 64030 prosessor på 25MhZ. Maskinen har nå 20Mb internminne(4 fastloddede Mb og en 16Mb 72 pinners rambrikke (Skal lete gjennom posen med brikker etter en på 32Mb).

Videominne er hele 512kb, dette er utvidbart til 768kb, men har ikke brikke til dette heller så kjører med standard.

Maskinen har et NU-bus ethernetkort som er donert fra en annen maskin (FX).

Maskinen har greit med innganger, selv om ikke alle av disse er de vanligste i dag.

Fra venstre:

Har installert FPU på maskinen en Motorola 68882, dette er en matte ko-prosessor (I den firkantede sokkelen). Kjøpte denne ko-prosessoren i 1995 hos Wigo i øvre Strandgate, en elektronikkbutikk som dessverre er nedlagt nå, men det er cafe i lokalene og kanskje det er litt loddetinn i veggene. De to store ICene i sokkel er ROM brikkene. Her ligger mange av funskjonene som OSet kaller slik at dette går betydelig raskere enn om det skulle lese dette fra disk, men over tid ble flere og flere av funksjonene oppdaterte og vi ser i nyere maskiner at det meste av dette ligger i en fil - sikkert rimeligere og produsere og lettere å oppdatere - og sikkert også mindre å hente på hastighet med raskere maskiner, men det er jo litt tøfft at mye av OSet ligger i Hardwaren.
Eks kan den gamle Classicen  startes opp med grafisk grensenitt og komplett (litt brukbart iallefall) OS direkte fra ROM.

NUbus pluggen ligger til høyre i kabinettet.


Nærbilde av Nettverkskortet.

Satte først maskinen opp med en bråket 1000Mb disk, fungerte bare litt før også denne disken havarerte, så videre om noen synes det er interresant:

Måldisken, IBM DPES-31080, som etter litt søk på nett er samme disk som selges uten Apple logo.

For å gjøre det enkelt å få over innholdet fra en annen disk til den nye som er helt tom, fant jeg fram den gamle eksterne SCSI CD spilleren til maskinen og plugget den nye disken inn på denne. 

Det kjekke med disse gamle systemene er at det ikke er noen skjulte filer etc, men det er bare å dra systemmappe og de andre mappene over på den nye disken. Trenger bare å "blesse" den nye systemmappen som blir gjort når man dobbeltklikker på systemfilen.

Overfˆ½ring
        av data
Oppsett for kopiering av data over på ny disk.

skjermadapterinnstillinger adapterSkjermplugg

Maskinen benytter ikke standard VGA plugg, men Apples proprietære plugg som ble benyttet helt fram til langt inn i PPC tiden. Denne benytter også en 15pinners plugg, men kun på to rekker, så har her benyttet et adapter (fra Mitsubishi). Har også kabel med vga i en ende og denne pluggen i andre ende, men fant ikke den i farten (Eller fant den når jeg lette etter Centronics til DB25 SCSI kabelen, men gadd ikke bytte).

Forsiden igjen