smug-logo

Hei

Flyttet noen uker siden hjemmesidene over fra webhotell til en gammel Rasberry Pi, men i går tok denne kvelden. Har kjøpt en ny, men den nye hadde USB-C plugg til strømforsyningen og det var det dårlig av her i huset - har ikke noe så nytt her så må gå til innkjøp av en ny i morgen.

Hjemmesidene kjører nå på Performa 450 maskinen som nå har oppetid siden sist Smugmøte (Hadde den med ned da).Velkommen til min Performa 450 som nå også leverer tilskudd til Stavanger Mac User Groups hjemmeside. Gruppen ble startet i 1984 og har vært aktiv siden da.

Gruppens hjemmeside ligger på Wordpress i "skyen", men det kjekke innholder serveres av en Macintosh Performa 450 fra 1993, en klassiker fra før Internett var alment kjent.
Maskinen er satt opp med Norsk Mac OS 7.5.3 som er installert på en BlueSCSIdisk. Har flere diskimager på denne og bruker diskimage på 120Mb, tilsvarende hva maskinen ble levert med originalt. Webserver programvaren er nå Netpresenz 2.6.1
 Testet først MacHTTP som er en ren httpd server, men den jeg kjører nå har flere funksjoner, bla ftp server slik at det er enklere å oppdatere nettsidene

Siden dette ikke er verdens kraftigste webserver (38030 på 25mHz) er siden temmelig nedstrippet -så forvent ikke all verdens respons eller høyoppløste bilder :-)

Meny

Nyheter
Om oss
Om serveren
Litt forskjellig

Nyheter

Kommer ikke til å legge ut SMUG nyheter her, men heller nyheter om gamle saker :-)
21.januar_2023
 


17.januar_2023
Har nå byttet fra MacHTTP til Netpresenz som webserver. En ulempe med denne er at den ikke støtter UTF-8, men endrer æ, ø og å og endrer tegnsett til ISO-8859-1, så der det bra ut. Netprezens støtter både cgi og Java, så kan sikkert få til noe spennende her på sikt.

Maskinen er satt opp og kjører bra, raskere enn den var når den var ny. Gjenstår å få satt opp deling så det er enklere å redigere filer. Vil prøve å få til Applescript mot webserveren slik at det er mulig å få litt dynamisk innhold, men sannsynligvis litt for avansert for meg, men finner jeg en god "tutorial" bør det være mulig - om ikke noe å prøve på under en nørde kveld :-)


Om oss

Stavanger Mac User Group ble stiftet i 1984, ikke lenge etter at Apple presenterte den første Macintoshen. Gruppen har vært aktiv siden da. På 80 og 90 tallet -før internett var det mange som var med på møtene som dekket forskjellige tema, ofte med eksterne forelesere.

Etter hvert som internett, med Google og Youtube kom og det er lett å finne løsningene som tidligere kun var tilgjengelige for nørdene. Gruppen har jevnlige møter, gjerne med temaer med tips og triks til bruk at utstyr, programvare, "nørdekvelder" etc. Vi har "sommeravslutning" og julemøter mm.
Her kan vi nok skrive mer, finne litt gamle bilder etc.

Om serveren

Serveren som leverer dette til internettet er som tidligere nevnt ingen racer, men siden du leser dette nå, tilstrekkelig kraftig, sannsynligvis ikke under press, men dersom det skulle bli for lite på sikt er det nok av nyere maskiner å flytte over på, men 68K er jo det som ruler :-)

Vil du lese noe om serveren, maskinvare og programvare kan du lese videre her: Mer om Performa 450 serveren
Har også testet med en Performa 630, men fikk ikke til det jeg ville, men litt om denne her: Litt om Performa 630 maskinen min

Litt forskjellig - programvare, maskinvare mm

Her tenker jeg å legge til lenker til gamle sider/innhold, rester fra den gamle Wikien mm. Ingenting enda, men fyller på ved anledning sikkert ikke før til høsten.

Pål B januar 2023